Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Politiek saai? Niet na het volgen van deze cursus!

  (18-01-2021)

  Binnenkort start in gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de cursus Politiek Actief. Hoe kunt u meer invloed uitoefenen op de lokale besluitvorming? U leert er alles over via deze cursus. Deelnemers leren hoe de lokale democratie werkt en nemen een kijkje achter de schermen van de lokale politiek en het gemeentebestuur. Deelnemers die enthousiast zijn om ook politiek actief te worden, kunnen dit na afloop aangeven. De cursus is gratis, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Er is geen basiskennis vereist!

 • Basisscholen en kinderopvang blijven dicht tot en met 7 februari

  (18-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Basisscholen en kinderopvanglocaties blijven dicht tot en met 7 februari, behalve voor kwetsbare kinderen en de noodopvang. 
  Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/17/basisscholen-en-kinderopvang-gaan-niet-eerder-open

 • Winkelen en boodschappen doen

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, blijven we in lockdown en zijn niet-essentiële winkels tot en met in ieder geval 9 februari gesloten.

 • Reizen en vakanties

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Het coronavirus verspreidt zich snel in Nederland en veel andere landen. Houd je aan de volgende maatregelen en voorkom verdere verspreiding:

 • Thuisquarantaine door corona

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  In verschillende situaties moet je thuisblijven om te voorkomen dat je anderen besmet met het coronavirus.

 • Onderwijs op afstand tot en met 7 februari

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Tot en met 7 februari is het onderwijs fysiek gesloten. Mogelijk kan het basisonderwijs al eerder open op 25 januari. Daarover volgt later meer informatie. Alle scholen en instellingen geven onderwijs op afstand.

 • Goed je handen wassen

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Door regelmatig je handen te wassen, verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving het coronavirus krijgt.

 • Kinderopvang

  (14-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  De kinderopvang (kinderopvang en BSO) en het basisonderwijs zijn dicht tot en met 7 februari. er wordt voor het basisonderwijs en de kinderopvang onderzocht of zij wellicht eerder weer geheel open kunnen, mogelijk vanaf 25 januari.

 • Persconferentie 12 januari 2021: Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  (12-01-2021)

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken. Verder lezen:
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/01/12/nederland-blijft-tot-en-met-ten-minste-9-februari-in-lockdown

 • Persconferentie coronavirus 12 januari 2021 in eenvoudige taal

  (12-01-2021)

  Op dinsdag 12 januari 2021 was er weer een persconferentie. En waren Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie. Ze vertelden over hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit.
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-12-januari-lockdown-tot-minimaal-9-februari

 • Herstel visvijvercomplex De Liskes

  (12-01-2021)
  Bomen bij De Liskes

  Natuurmonumenten: In 2021 knapt Natuurmonumenten in fases het voormalige viskweekvijvercomplex De Liskes in Bergeijk op. Als eerste staat het vrijmaken van de kades op het programma. Later in het jaar zijn de stuwen in het vijvercomplex aan de beurt. Het doel is om de cultuurhistorische waarden te behouden, natuurwaarden te herstellen en (soms weinig beschikbare) water beter te kunnen sturen.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties

  (12-01-2021)

  Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties helpt bij het verbeteren van fouten in overheidsregistraties.

 • Woensdag 3 februari 2021: Digitale klimaatdialoog

  (12-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Praat mee tijdens de digitale klimaatdialoog op woensdag 3 februari 2021 van 19.30 tot 21.30 uur.

  Het wordt droger, heter en natter in Nederland, en dus ook in Bergeijk. En dat heeft gevolgen. Daarom vinden we het belangrijk om daar met u over in gesprek te gaan!

 • Word vrijwilliger bij de brandweer

  (12-01-2021)
  Word vrijwilliger bij de brandweer

  Wil jij zorgen voor veiligheid? Kun jij ertegen om in onverwachte situaties terecht te komen, waarin soms iedere seconde telt? Als jij hier mentaal en fysiek fit voor bent, dan zoeken wij jou! Meld je nu aan via www.jouwbrandweer.nl Voor geïnteresseerden organiseren we, zodra dat weer kan, op onze post in Luyksgestel of Bergeijk een oefenavond.

 • Testen bij klachten

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Veel mensen met klachten hebben het coronavirus. Met een test weet je snel of je weer naar buiten kunt of dat je extra voorzichtig moet zijn, zodat je anderen niet besmet.

 • Wanneer testen en in quarantaine?

  (07-01-2021)
  Flyer met hierop een stroomschema voor iedereen vanaf 13 jaar

  Dit stroomschema helpt u te bepalen of en hoe lang u thuis moet blijven vanwege corona, of uw huisgenoten ook thuis moeten blijven en of u getest moet worden.

 • We stropen onze mouwen op

  (06-01-2021)
  Flyer met hierop de tekst van het bericht

  Deze week begint de GGD met het inenten van zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen op 6 januari in Veghel en op 8 januari in Rotterdam en Houten. Op 11 januari komen daar Amsterdam, Drenthe en Den Haag bij. Vanaf 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in het land geopend.

 • Liefde is het allerbelangrijkste

  (22-12-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert

  Kerstboodschap van onze burgemeester. Wij wensen u fijne feestdagen en bedenk… liefde is het allerbelangrijkste

 • Bibliotheek Bergeijk organiseert project 'Bergeijk schrijft geschiedenis'

  (21-12-2020)
  Kopje capucino naast een schrijfblok met pen

  Bibliotheek De Kempen: We kijken terug op een bijzonder jaar waarin de wereld even stil kwam te liggen. Mensen zijn hard geraakt door de crisis, we moeten elkaar en onze vrijheid missen. Hoe beleeft Bergeijk deze coronacrisis?

 • Breng licht in deze donkere dagen

  (21-12-2020)
  Wethouder Mathijs Kuijken

  Breng licht in deze donkere dagen. Bekijk de boodschap van wethouder Mathijs Kuijken in onderstaand filmpje. Samen zijn we sterk.

 • Extra handen aan het bed

  (16-12-2020)
  Wethouder Marko van Dalen op bezoek bij Mw. Michelbrink

  Wij zijn op zoek naar ‘Extra handen aan het bed’. In onderstaande video vertelt wethouder Marko van Dalen samen met Jet van ’t Hofhuys waarom we zo blij zijn met jouw hulp.

 • Onderwijs op afstand vanaf 16 december 2020

  (16-12-2020)
  Onderwijs op afstand vanaf 16 december

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we onze contacten beperken. Ook in het onderwijs. Van 16 december t/m tenminste 17 januari is onderwijs fysiek gesloten en wordt onderwijs op afstand gegeven. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang 

 • Kinderopvang

  (14-12-2020)
  Kinderopvang

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. NL gaat in lockdown. Er is noodopvang voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kwetsbare kinderen. Ook komt het kabinet met een regeling om ouders te compenseren voor gemaakte kosten. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/kinderopvang-noodopvang 

 • Jubileumgeschenk voor camping de Paal

  (08-12-2020)
  Op de foto (v.l.n.r.): Staand: Mirjam Kuijken, Pierre Martens, Arinda Callewaert en Stef Luijten. Zittend: de oprichters van de camping: Els en Harrie Martens. Helaas kon de oudste zoon, Jan Martens, vanwege corona niet aanwezig zijn.

  Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Camping de Paal had de gemeente Bergeijk een verrassing in petto voor de jubilaris. Op maandag 7 december schonken burgemeester Arinda Callewaert en wethouder Stef Luijten een houten familiezitbank aan de familie Martens. De bank staat bij de receptie en biedt ruimte aan meerdere mensen. Omdat er met gemak 1,5 meter afstand gehouden kan worden, is de bank coronaproof te noemen.

 • Winkelen en boodschappen doen in coronatijd

  (03-12-2020)
  Winkelen en boodschappen doen in coronatijd

  Winkelen rond de feestdagen is dit jaar vanwege corona anders dan normaal. Als je gaat winkelen, wees voorbereid, kom alleen en ga op rustige momenten. Zo spreiden we samen de drukte. Heb je klachten? Winkel online.

 • Samen zijn we sterk: koop lokaal

  (01-12-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Met sinterklaas en kerst voor de deur doen we een beroep op alle inwoners van #Bergeijk. Samen zijn we sterk: koop lokaal!
  Bekijk de oproep van wethouder stef Luijten in het filmpje.

 • Bent u geraakt door de toeslagaffaire?

  (01-12-2020)

  Bent u of kent u iemand die geraakt is door de Belastingdienst i.v.m. fraudeverdenking kinderopvangtoeslag? Heeft u hierdoor op dit moment nog (financiële) problemen? Dan kunt u zich melden bij het meldpunt vroegsignalering: vroegsignalering@kempengemeenten.nl. Bij dit meldpunt van de Kempengemeenten/Bergeijk kunt u terecht met uw vragen en problemen. U wordt dan verder geholpen door onze sociaal raadslieden en u kunt een beroep doen op onze mogelijkheden voor schuldhulpverlening.

 • Gebruik van mondkapjes

  (30-11-2020)
  Gebruik van mondkapjes

  Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is vanaf 1 december het dragen van een mondkapje in winkels, musea, bij de kapper en op veel andere plekken verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes

 • Heeft u uw waardebon al gebruikt?

  (25-11-2020)
  Voorbeeld van de waardebon van € 70,- voor energiebesparende producten

  Bergeijk geeft €70,- voor energiebesparende producten

  Eind oktober hebben alle woningeigenaren in de gemeente Bergeijk een brief ontvangen met daarin een waardebon van € 70,-. Deze waardebon kan men gebruiken om energiebesparende producten te kopen bij een (lokale) bouwmarkt en/of webwinkel. Heeft u de waardebon nog niet gebruikt, doe dat dan alsnog. De actie loopt t/m 31 maart 2021. Voor meer informatie over deze actie of het verzilveren van je waardebon ga je naar www.winstuitjewoning.nl/bergeijk.

 • Controle adressen gemeentemagazine 2021

  (24-11-2020)
  Cover gemeentemagazine 'Welkom in Bergeijk' editie 2020

  Achterin het gemeentemagazine staat altijd een overzicht met adressen van verschillende organisaties en verenigingen uit de gemeente. Vanaf maandag 7 december 2020 start Akse Media, de uitgever van het gemeentemagazine, met het controleren van deze adressen voor het gemeentemagazine Bergeijk 2021.

 • Meldpunt zorgwekkend gedrag

  (20-11-2020)
  Mevrouw in haar nachtkleding in een speeltuintje, meldpunt zorgwekkend gedrag, bel:088-1205

  Misschien schrik je van iemand op straat die in de war lijkt, of maak je je zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag: zodat de persoon om wie jij je zorgen maakt de juiste hulp kan krijgen.

 • Project ErvenPlus in Riethoven gestart

  (18-11-2020)
  Wethouder Mathijs Kuijken opende op symbolische wijze het project ErvenPlus

  ErvenPlus is een project van Brabants Landschap, Orbis, Brabantse gemeenten en natuurverenigingen. Het project moet zorgen voor verbetering van het leefgebied van erfbewonende diersoorten zoals zwaluw, mus, uil en vleermuis. Een groot deel van deze dieren is sterk afhankelijk van erven en het aangrenzende boerenland. Daar vinden ze voedsel en zoeken ze een plek om zich voort te kunnen planten. Doordat boerenerven in de afgelopen decennia steeds 'netter' zijn geworden, zijn ze nu minder geschikt voor deze diersoorten. Daar brengt ErvenPlus verandering in.

 • Wegwerkzaamheden industrieterrein de Waterlaat

  (13-11-2020)
  Schets Waterlaat

  In het kader van het project ‘Aanleg Diepveldenweg Bergeijk-Eersel-N397’ worden er fietspaden aangelegd aan de Waterlaat en Stokskesweg.

 • Laat je testen bij de GGD

  (12-11-2020)
  Heb je klachten die passen bij corona? Laat je testen

  Heb je klachten die passen bij het coronavirus? Laat je dan bij voorkeur testen op een GGD-locatie. In Zuidoost-Brabant kun je momenteel binnen een dag terecht en heb je de volgende dag de uitslag. Je laten lesten bij de GGD is veilig, betrouwbaar, gratis en snel. De GGD teststraat maakt gebruik van een PCR-test.

 • Als je zegt wat je nodig hebt, kunnen we je helpen!

  (28-10-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  Beste inwoners,

  Ons leven staat dag in dag uit in het teken van de Corona-maatregelen. Natuurlijk doen we ons best om die zo goed mogelijk na te leven en dat is ook belangrijk.  De ziekenhuizen stromen wederom vol en daar willen we toch liever wegblijven. Denk daarbij ook aan het zorgpersoneel. Wij zijn al blij als het mondkapje weer af kan als we een winkel uit gaan, zij moeten die continu dragen. Maar eerlijk? Blij worden we er niet van.

 • Testen en quarantaine

  (23-10-2020)
  'Stroomschema testen en quarantaine

  Wanneer moet je thuisblijven vanwege corona, wanneer moet je een testafspraak maken en welke uitzonderingen zijn er? Dit stroomschema wijst de weg.

 • Aflopen aanwijzingstermijn lokale omroep

  (23-10-2020)

  Een lokale omroep verzorgt het publieke media-aanbod in een gemeente. De omroep wordt door het Commissariaat voor de Media aangewezen als lokale publieke media-instelling. De aanwijzing (vergunning) geldt voor vijf jaar en kan slechts aan één lokale omroep per gemeente worden verleend. 

 • Mijlpaal herontwikkeling Zwarte Bergen

  (19-10-2020)
  Artist Impression Centrumgebouw Forest Village

  Een belangrijke mijlpaal voor de herontwikkeling van Camping de Zwarte Bergen naar een vakantiepark. Landal GreenParks wordt de exploitant van het luxe vakantiepark Forest Village. Alle politieke partijen in Bergeijk gaven na de raadsinformatieavond aan dat ze blij zijn met deze hoogwaardige en toekomstbestendige ontwikkeling voor Bergeijk en de Kempen.

 • Word adviesvanger voor jouw gemeente!

  (18-09-2020)
  Voorkant van de flyer 'Word adviesvanger voor jouw gemeente!' De volledige tekst is te lezen in het bericht

  Haal de meningen van Jongeren op in Zuid-Oost Brabant en geef deze door aan de gemeenten. 

 • Visvijver Westerhoven gedeeltelijk gesloten i.v.m. asbestwerkzaamheden

  (03-09-2020)
  Situatietekening visvijver Westerhoven waar wel en niet gevist mag worden

  De gemeente Bergeijk heeft besloten om de visvijver in Westerhoven, gelegen aan de Eeuwselsedijk, gedeeltelijk te sluiten. Deze afsluiting is tot een nader te bepalen moment. Aangezien er asbestverdacht materiaal was aangetroffen in de met puin opgemaakte oevers, heeft er gistermiddag een nadere inspectie plaatsgevonden. Daarbij bleek dat er ook asbest op de wandelpaden ligt. Om de ernst en omvang van de situatie te bepalen is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek is inmiddels opgestart en de kwestie is besproken met het bestuur van de visvereniging.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.