Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Vacatures

  (04-04-2020)

  Word jij onze nieuwe collega? De gemeente Bergeijk heeft twee prachtige vacatures:

  Coördinator Financiën 

  Financieel beheerder

 • Papierinzameling

  (02-04-2020)

  Zolang de papierverenigingen bereid zijn om het papier op te halen en zich houden aan de richtlijnen van het RIVM gaat de papierinzameling gewoon door.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april 2020

  (02-04-2020)
  Luchtalarm

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Stop de verspreiding van het coronavirus

  (01-04-2020)
  Flyer 'Stop de verspreiding van het coronavirus'

  We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet:

 • Afvalinzameling

  (01-04-2020)
  Huisvuilinzameling

  Baetsen doet er alles aan om het afval op te halen, echter lukt dit niet altijd rond het gebruikelijke tijdstip. Mocht aan het einde van de dag blijken dat uw afval niet is opgehaald dan verzoeken wij u dit te melden bij Baetsen via e-mail: kempen@baetsen.com of 088 - 02 33 201.

 • Strengere maatregelen om recreatieve reisbewegingen te voorkomen

  (01-04-2020)

  Gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op campings moeten dicht en recreatief nachtverblijf is verboden. Uitzonderingen zijn: hotels, nachtverblijf voor seizoenarbeiders en zorgpersoneel, vaste standplaatsen met eigen voorzieningen en tijdelijke bewoning.

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 van kracht

  (01-04-2020)

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft woensdag 1 april een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hierin is onder andere bepaald dat de eerder genomen maatregelen gelden tot en met 28 april en zijn extra maatregelen getroffen op het gebied van gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en recreatief nachtverblijf. De noodverordening staat op de website van de VRBZO.

 • Extra alertheid natuurbranden

  (01-04-2020)
  Beperk de kans op een natuurbrand

  Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Ga je hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

 • Start procedure nieuwe woningen Weebosch

  (01-04-2020)
  Impressie Woningnouw Kapelledries fase 2

  Op 27 maart 2020 is de procedure gestart voor een nieuw bestemmingsplan dat op de Weebosch de bouw van nieuwe woningen mogelijk maakt. In het bestemmingsplan zijn 6 sociale huurwoningen, 5 koopwoningen en drie vrije sector kavels opgenomen.

 • Afsluiting Fressevenweg

  (01-04-2020)
  Bergeijk werkt aan de weg

  De gemeenten Bergeijk en Valkenswaard voeren van maandag 6 april tot en met woensdag 8 april 2020 werkzaamheden uit aan de Fressevenweg in Bergeijk en de Bergeijksedijk in Borkel en Schaft. Dit betekent dat de volledige weg is afgesloten tussen het Eijkereind in Bergeijk en de N69 in Valkenswaard. Door de werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren, beperken we de overlast voor de omgeving en gebruikers.

 • Afsluiting Hofloop

  (01-04-2020)
  Gasunie, crossing borders in energy

  Gasunie: Van maandag 6 t/m donderdag 16 april 2020 voert Gasunie in Bergeijk werkzaamheden uit aan de gastransportleidingen. De Hofloop zal afgesloten zijn van 6 t/m 8 april en van 14 t/m 16 april zodat er door Gasunie-technici veilig werkzaamheden kunnen worden verricht. Voor voetgangers en fietsers wordt een korte omleiding aangegeven.

 • Verkeershandhaving

  (01-04-2020)
  Snelheidscontrole met mobiele flitser

  Te hard rijden is een veelbesproken onderwerp wanneer het gaat om verkeersveiligheid. In overleg met de gemeente worden door politie Eenheid Oost-Brabant met enig regelmaat snelheidscontroles gehouden in de gemeente Bergeijk, die zijn ingericht conform de richtlijnen ten behoeve van de maximumsnelheid. Deze controles vinden plaats op locaties waar ongevallen en snelheid een mogelijke relatie met elkaar hebben.

 • Duurzaamheidstip april: Natuurlijk tuinieren

  (01-04-2020)
  Logo BErgeijkGREEN

  Natuurlijk tuinieren draait om slim ontwerp en goed onderhoud. Groen om je heen is fijn voor jezelf maar ook voor allerlei nuttige dieren. Daarnaast zorgen we met meer groen ervoor dat het koeler blijft in hete zomers. Dus ga lekker naar buiten maar doe het natuurvriendelijk.

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)
  Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn alle maatregelen verlengd t/m 28 april

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Gratis energiescan voor 80 Bergeijkse huiseigenaren

  (30-03-2020)
  Logo KempenEnergie

  Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor 1 van de 80 gratis energiescans t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. Bij een energiescan komen de energiegidsen van vereniging KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

 • Lommel sluit kleine grensovergang

  (27-03-2020)

  Lommel heeft, in overleg met de burgemeester van Bergeijk, besloten om enkel nog de grote grensovergang aan de Kolonie open te houden. De kleine grensovergang en ook de fietspaden via de Gestelsedijk zijn sinds vrijdag 27 maart 20.00 uur volledig afgesloten door middel van betonblokken.

 • Kaartenactie Wél!zijn de Kempen

  (26-03-2020)
  Resultaat van de kaartenactie

  Wél!zijn de Kempen: Waar wij ons normaliter onder andere bezig houden met het organiseren van dagactiviteiten en het coördineren van individuele bezoeken aan kwetsbare ouderen proberen wij nu op andere manieren deze doelgroep te bereiken in tijden van het Coronavirus.

 • Volgende fase voor bedrijventerrein Waterlaat Bergeijk

  (23-03-2020)
  Waterlaat 7

  Vanuit de behoefte van Bergeijkse ondernemers zijn we een jaar geleden gestart met het in ontwikkeling nemen van de uitbereiding van het bedrijventerrein op de Waterlaat. Samen met een klankbordgroep hebben we een visie opgesteld met uitgangspunten voor het stedenbouwkundig plan van dit gebied.

 • Patersbos locatie voor de speel-, natuur- en ontmoetplek

  (23-03-2020)
  Patersbos

  Vorig jaar heeft de Jeugdgemeenteraad van Bergeijk zich ingezet voor een samenspeelplek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen. De voorkeur lag op een plek in de natuur. De Gemeenteraad heeft het initiatief overgenomen en hieraan toegevoegd dat er een speel-, natuur- en ontmoetplek moet komen welke toegankelijk is voor alle inwoners van Bergeijk: jong en oud, met of zonder beperking. Iedereen kan hier ontmoeten, spelen, ontdekken en recreëren in de natuur. 

 • Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (23-03-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  We hebben er allemaal mee te maken: de coronacrisis. Ingrijpend omdat het om de gezondheid van ons allen gaat. Allereerst spreek ik mijn medeleven uit naar de inwoners die het virus hebben opgelopen. Aangezien het aantal besmettingen niet meer door de GGD gedeeld (kon) worden weet ik niet precies hoeveel mensen dit in onze gemeente zijn. Ziek zijn en zeker in isolement is moeilijk. Ik denk aan jullie, veel beterschap!

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  (23-03-2020)
  Aangescherpte maatregelen

  Het kabinet heeft vandaag de maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.

  Een overzicht van de maatregelen:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

 • NL-alert: houd 1,5 meter afstand!

  (22-03-2020)
  NL-alert

  Er is zojuist landelijk een NL-alert verstuurd. Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen #corona. Keep your distance to others.

  Mensen gaan massaal naar bossen/strand. NIET DOEN!

 • Respecteer de grens!

  (22-03-2020)
  Burgemeester Bob Nijs van Lommel en burgemeester Arinda Callewaert-de Groot aan de grens

  Zo klinkt de warme oproep van burgemeester Bob Nijs van Lommel en Arinda Callewaert-de Groot van Bergeijk. "Even de grens over om te gaan winkelen, tanken, fietsen of wandelen. In 'normale' tijden is dat bijna dagelijkse of wekelijke kost," zegt burgemeester Bob Nijs. "Jammer genoeg leven we vandaag in een andere tijd. Uitzonderlijke tijden, die vragen om uitzonderlijke maatregelen. Even de grens over, is vandaag niet aan de orde." De grenzen van ons land zijn sinds vrijdag 20 maart afgesloten voor alle niet-essentiële verplaatsingen. De politie voert grenscontroles uit en elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd.

 • Grenzen Nederland-België gesloten

  (22-03-2020)

  Alle grenzen tussen Nederland en België zijn gesloten voor niet-noodzakelijke verplaatsingen. De sluiting geldt in beide richtingen. Wie door de politie wordt gecontroleerd, moet de noodzakelijkheid van zijn of haar grensoversteek aantonen. Er gelden zware boetes voor overtredingen. Grensarbeid en co-ouderschap worden beschouwd als een noodzakelijke verplaatsing. Lees de veelgestelde vragen voor reizen naar België op de website van de Rijksoverheid

 • Houd 1,5 meter afstand om coronabesmetting te voorkomen

  (21-03-2020)

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het #coronavirus. Ook alle jongeren en kinderen. Zij kunnen buiten spelen als ze 1,5 meter afstand van elkaar houden. In de speeltuin, de supermarkt, op het pleintje of bij het gamen. Meer hierover: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland 

 • Sport- en cultuurgala op dinsdag 14 april 2020 gaat niet door, stemmen kan nog tot en met zondag 5 april

  (18-03-2020)

  Helaas hebben wij moeten besluiten om ook het Sport- en cultuurgala voor dinsdag 14 april 2020 te annuleren in verband met het coronavirus. We vinden dit super vervelend, helemaal omdat nog niet bekend is of we het gala in de huidige vorm kunnen verzetten naar een andere datum. Hiervan zijn we afhankelijk van de ontwikkelingen van het coronavirus en de richtlijnen van het RIVM.  

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Voortgang werkzaamheden Hoge Rijt en Rijt

  (17-03-2020)
  Bergeijk werkt aan de weg

  Op 24 februari zijn we gestart met werkzaamheden rondom de kruising Rijt / Hoge Rijt / Neerrijt in Luyksgestel. Het gebied tussen de komgrens op de Hoge Rijt en het centrum van Luyksgestel wordt ingericht als een 30km/uur gebied. De bestaande asfalt toplaag van de rijbanen worden vervangen door nieuw asfalt. Gelijktijdig worden rode fietssuggestiestroken aangebracht. De bebouwde komgrens wordt heringericht met een wegversmalling en de kruispunten Rijt / Hoge Rijt / Neerrijt en Rijt / Zoeferbeemd worden aangepast. Tussen het centrum en molen De Deen wordt aan 1 zijde van de weg een vrij liggend voetpad aangelegd.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.

 • Beperkte dienstverlening i.v.m. coronavirus

  (16-03-2020)

  Om u en onze veiligheid zoveel mogelijk te garanderen zal de publieksbalie in ieder geval tot en met dinsdag 28 april 2020 alleen geopend zijn voor producten waarbij sprake is van spoed. Hiervoor kan alleen telefonisch een afspraak worden gemaakt. Het maken van een online afspraak is tijdelijk dus niet mogelijk. U wordt verzocht om afspraken zoveel mogelijk uit te stellen waar dat mogelijk is. Voor het afhalen van een document kunt u nog wel zonder afspraak terecht.

 • Kinderopvang Nummereen biedt opvang voor ouders met vitale beroepen

  (15-03-2020)

  Kinderopvang Nummereen biedt in onze gemeente opvang aan voor ouders met vitale beroepen. Ook als je normaal gesproken geen opvang afneemt.

 • Aanvullende maatregelen onderwijs, horeca, sport

  (15-03-2020)

  Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. 

  Lees verder op de website van de Rijksoverheid

 • Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

  (12-03-2020)

  In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Sluiting Wmo Zorgloket gemeente Bergeijk in verband met coronavirus

  (11-03-2020)

  In verband met het Coronavirus adviseert  het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts om sociale contacten te beperken. Voor Noord-Brabant gelden verscherpte maatregelen.

  In verband hiermee is besloten om de zorgloketten tot en met dinsdag 28 april 2020 te sluiten, u kunt wel telefonisch contact opnemen.

 • Verkoudheid, hoesten of koorts? Verzet uw afspraak bij de gemeente

  (11-03-2020)

  Heeft u een afspraak bij de gemeente? In verband met het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts om sociale contacten te beperken.

 • Eerste besmetting coronavirus in Westerhoven

  (11-03-2020)

  In Westerhoven is vandaag een besmetting met Corona geconstateerd. Alle maatregelen die nu nodig zijn voor de gezondheid van de inwoner en zijn/haar omgeving worden nu genomen. We wachten op nadere (detail)informatie van de GGD.

 • Crazy Cross introduceert hardcups dankzij projectsubsidie

  (06-03-2020)
  Hardcup 'Ik ben een Crazy Crosser' naast een bak met wegwerpbekers

  Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020 vindt de 10e editie van de Crazy Cross plaats aan het evenemententerrein De Waterlaat in Bergeijk. Crazy Cross zet dit jaar samen met de gemeente Bergeijk in op minder afval en een schoon terrein. Daarom gaan ze op zondag aan de slag met milieuvriendelijke hardcups (harde bekers) i.p.v. wegwerp bekertjes. Als de pilot slaagt zullen ze volgend jaar alleen nog maar met hardcups werken.

 • Gratis woningcheck brandveiligheid

  (02-03-2020)
  Jack Smolders en Hennie Jansen

  We staan er niet dagelijks bij stil, maar bij iedereen kan brand ontstaan. Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is in je woning. Hoe breng je de (klein)kinderen, je partner, de huisdieren en jezelf in veiligheid. Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 7.000 woningbranden waarbij ongeveer 600 personen gewond raken en 40 mensen overlijden. Het is erg belangrijk dat je weet hoe een woningbrand voorkomen kan worden. 

 • BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  (26-02-2020)
  Poster BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  Heb jij een goed idee om jouw buurt, wijk, straat, vereniging of organisatie duurzamer te maken? Doe dan mee met de BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs. Inschrijven kan tot maandag 31 augustus 2020 via www.bergeijk.nl/begreen

 • Aanslag-/beschikkingsbiljet WOZ / Onroerende-Zaakbelastingen / Forensenbelasting / Reclamebelasting 2020

  (26-02-2020)
  Infographic aanslagen

  Deze week valt bij u het aanslag-/beschikkingsbiljet WOZ / Onroerende-Zaakbelastingen / Forensenbelasting / Reclamebelasting 2020 in de bus.

 • Let op: misleidende advertentieverkoop gemeentegids / gemeentemagazine

  (25-02-2020)

  We hebben vernomen dat verschillende ondernemers in de gemeente worden benaderd door een bedrijf dat, ten onrechte, beweert namens de gemeente advertenties te werven voor een (digitale) gemeentegids / gemeentemagazine of een andere (gemeentelijke) uitgave. Het officiële gemeentemagazine Bergeijk wordt echter al jaren verzorgd en uitgegeven door Akse Media en verschijnt eind maart 2020.

 • Start archeologisch onderzoek Diepveldenweg

  (24-02-2020)
  Trace Diepveldenweg Bergeijk - Eersel

  De gemeente Bergeijk werkt in samenwerking met de gemeente Eersel en de provincie Noord-Brabant aan de realisatie van de Diepveldenweg. Deze nieuwe weg gaat een verbinding vormen tussen bedrijventerrein en de Waterlaat en de provinciale weg N397.
   

  In het kader van de voorbereiding zijn er recentelijk een aantal bomen verwijderd nabij bedrijventerrein de Waterlaat. Dit was nodig om binnenkort het archeologisch sleuvenonderzoek uit te kunnen voeren. Dit onderzoek wordt begin maart uitgevoerd en heeft als doel te kijken of er waardevolle archeologische resten in de bodem te vinden zijn. 

 • DNA boek gepresenteerd

  (31-01-2020)
  Wethouder Stef Luijten en burgemeester Arinda Callewaert-de Groot samen met de vertegenwoordigers van de kern- en dorpsraden

  Op dinsdag 28 januari 2020 is een eerste exemplaar van het DNA boek van Bergeijk door wethouder Stef Luijten aangeboden aan vertegenwoordigers van de kern- en dorpsraden. Door meerdere bijeenkomsten en gesprekken met inwoners en ondernemers in Bergeijk te organiseren, is opgetekend wat De Natuurlijke Aard van Bergeijk is.