Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Dringend advies mondkapjes te dragen

  (30-09-2020)
  Gezicht met mondkapje voor

  Vanaf vandaag dringend advies aan iedereen in Brabant-Zuidoost om mondkapjes te dragen in publieke gebouwen en op plekken waar veel publiek komt, zoals in supermarkten en bouwmarkten. Ook bij uw bezoek aan het gemeentehuis vragen we u om een mondkapje te dragen

 • Mondkapje verplicht bij uw bezoek aan het gemeentehuis

  (30-09-2020)
  Gezicht met mondkapje voor

  Vanaf donderdag 1 oktober 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen in de hal van het gemeentehuis. Dit geldt voor bezoekers met en zonder afspraak. Bezoekers wordt verzocht een eigen mondkapje mee te nemen. Wilt u geen mondkapje dragen? Dan wordt u verzocht het gemeentehuis te verlaten c.q. niet te komen.

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 27 september van kracht

  (28-09-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld. Deze noodverordening COVID-19 is op dit moment van kracht in onze veiligheidsregio

 • Nieuwsbericht 25 september 2020: Meer regio’s met maatregelen om het coronavirus in te dammen

  (28-09-2020)
  Regionale maatregelen tegen het coronavirus

  Het kabinet kondigt in nauwe samenwerking met 8 veiligheidsregio’s extra maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen gaan in op zondag 27 september, 18:00 uur. Lees verder: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/09/25/meer-regio's-met-maatregelen-om-het-virus-in-te-dammen

 • Persconferentie 28 september 2020: Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

  (28-09-2020)
  Landelijke maatregelen tegen het coronavirus

  Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

 • Persconferentie coronavirus 28 september 2020 in eenvoudige taal

  (28-09-2020)
  Landelijke maatregelen tegen het coronavirus

  Op maandag 28 september waren premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge weer op televisie. Ze vertelden hoe het nu gaat met het coronavirus. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-28-september-in-eenvoudige-taal

 • Corona: Statement College nav bekendmaking kabinet 25-9

  (25-09-2020)

  Zojuist heeft Minister President Rutte bekend gemaakt dat ook onze regio van het kabinet de status ‘zorgelijk’ heeft gekregen. De status ‘zorgelijk’ krijgen regio’s waar het aantal besmettingen per 100.000 inwoners boven de 50 komt. Voor Bergeijk ligt dit getal nog hoger.

 • Monument voor Brabantse oorlogsburgemeesters

  (24-09-2020)
  Monument voor Brabantse oorlogsburgemeesters

  Bij het provinciehuis in Den Bosch is woensdag 16 september een bijzonder bankje onthuld. Het is een plek om stil te staan bij de heldenrol van Brabantse burgemeesters die in de oorlogsjaren niet mee wilden werken met de Duitse bezetter. Negen van hen kwamen uit Zuidoost-Brabant, waaronder burgemeester Marcel Magnée (Bergeijk en Luyksgestel). De burgemeesters werden vanwege hun integriteit en standvastigheid het slachtoffer van executie, represaille, dan wel arrestatie en deportatie. Elf van hen, waaronder burgemeester Magnée, moesten dit met de dood bekopen.

 • Punt van Miep

  (24-09-2020)
  Wethouder Kuijken spreekt de ongeveer 20 genodigden toe op gepaste afstand

  Dit voorjaar heeft de herinrichting van de straten Rijt en Hoge Rijt plaatsgevonden en niet te vergeten de kruising met de Neerrijt. De “Punt van Miep” zoals men in Luyksgestel zegt. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen en het eindresultaat mag, vinden wij, gezien worden.

 • Opening EnergieLoket

  (24-09-2020)
  Wethouder Stef Luijten met een bord van het EnergieLoket op Hof 82

  Inwoners kunnen vanaf nu ook in Bergeijk terecht bij het EnergieLoket met vragen over energiebesparing en duurzame energieopwekking. Het EnergieLoket in Bergeijk is wekelijks geopend op zaterdag tussen 10.00 - 12.00 uur. Het EnergieLoket is te vinden in de Bibliotheek/Visit Bergeijk, ’t Hof 82 in Bergeijk. Het advies is gratis.

 • Welkom in Bergeijk BEE!

  (24-09-2020)
  BEE, de mascotte van BErgeijkACTIVE, doet een dansje met een groep kinderen op de kiosk in Bergeijk

  Al wekenlang zoemde het in Bergeijk van de vreemde geruchten. Cultuurcoach Marie-José Stravens en sportcoach Harm Tielemans waren op bezoek bij verschillende verenigingen. Verenigingen die allemaal een aanbod hebben staan in het nieuwe Sjors Sportief en Sjors Creatief magazine. Bij alle verenigingen waren er vreemde dingen gesignaleerd. Kijk maar eens terug op de Facebookpagina van BErgeijkACTIVE.

 • WereldAlzheimerdag

  (24-09-2020)
  Witte en roze gebakjes met het logo 'dementie vriendelijk Bergeijk'

  Gebak! Maandag 21 september 2020 was het WereldAlzheimerdag. Vanwege het coronavirus is besloten om dit jaar geen activiteiten, workshops en dergelijke te organiseren. In plaats daarvan werden deze week alle bewoners van verzorgingshuizen binnen de gemeente getrakteerd op een gebakje. Ook tijdens de inloopactiviteiten in de kernen stond er gebak klaar voor de deelnemers.

 • 14-10-2020: Informatieavond maatregelen zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk

  (24-09-2020)
  Bergeijk werkt aan de weg

  De zuidelijke randweg Luyksgestel en Bergeijk is een werknaam voor de doorgaande routes binnen de bebouwde kom van Luyksgestel, Loo en Bergeijk. In Luyksgestel betreft dit het gedeelte vanaf de komgrens op de Lommelsedijk tot en met de al aangepaste komgrens ter hoogte van de Loonsebaan en in Loo en Bergeijk het gedeelte vanaf de komgrens op Loo tot aan de rotonde Eykereind bij de brandweerkazerne. Het voornemen is niet om de gehele wegen her in te richten maar om op een aantal locaties de verkeerssituaties aan te passen.

 • 14-10-2020: Informatieavond traverse Luyksgestel

  (24-09-2020)
  Bergeijk werkt aan de weg

  In de Gemeentelijk visie Mobiliteit (het verkeersbeleid van de gemeente) is de wegcategorisering voor de hele gemeente vastgelegd. De Dorpstraat in Luyksgestel is daarin aangemerkt als een gebiedsontsluitingsweg. Een gebiedsontsluitingsweg heeft als hoofddoel om het doorgaande verkeer vlot en veilig te laten doorstromen. Echter in het gebied vanaf de kiosk tot aan de Plus en bakkerij Van Heeswijk vindt veel uitwisseling van verkeer plaats. Voetgangers, fietsers die de weg oversteken, automobilisten, vrachtverkeer dat komt laden en lossen. Allerlei verkeersbewegingen die in dit gebied gecombineerd moeten worden.

 • 05-10-2020: Informatieavond Patersbos project met nieuwe speel-, natuur- en ontmoetplek

  (24-09-2020)
  Ontwerp Patersbos project

  Het opknappen van het Patersbos, met daarbij het realiseren van een speel-, natuur- en ontmoetplek, bevindt zich momenteel in de laatste fase van het ontwerp. De gemeenteraad heeft de opdracht gegeven om op een centrale, goed toegankelijke en bosrijke locatie, een speel-, natuur- en ontmoetplek te realiseren voor alle inwoners van Bergeijk: jong en oud, met en zonder beperking. Dit initiatief is begonnen bij de jeugdgemeenteraad. De kinderen hebben zich ingezet voor een samenspeelplek waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen in de natuur.

 • Caravan aangetroffen, oproep aan eigenaar

  (24-09-2020)
  Aangetroffen caravan, merk Chateau

  Op 21 augustus 2020 werd een caravan van het merk Chateau aangetroffen op een inrit nabij de Postelseheideweg 12. Uit ons onderzoek blijkt dat caravan niet als gestolen of vermist staat geregistreerd.

  De caravan blijkt door de laatste eigenaar 14 jaar geleden te zijn verkocht aan een particulier. Hiervan zijn geen gegevens bekend. De caravan stond in strijd met de APV aan de openbare weg geparkeerd. Ter voorkoming van gevaar en vernieling is de caravan op 25 augustus 2020 afgevoerd en veiliggesteld door de gemeente. De (rechtmatige) eigenaar wordt verzocht om binnen 3 maanden contact op te nemen met de gemeente Bergeijk.

 • Pieter van den Broek wint Brabant Bokaal

  (22-09-2020)
  Pieter van den Broek, foto: Lilian Verhappen, Studio B11

  Pieter van den Broek uit Luyksgestel is een van de drie winnaars van de Brabant Bokaal die sinds 2008 jaarlijks door het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant wordt toegekend aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor cultuur en natuur in de provincie. Pieter van den Broek is de jongste winnaar ooit. Naast hem werden ook Ineke Strouken (Oirschot) en Tony Vaessen (Waalre) onderscheiden.

 • Donderdag 8 oktober 2020 Alzheimer café De Kempen: In gesprek over corona

  (21-09-2020)
  Logo Alzheimer café

  Wel!zijn de Kempen: Wat heeft het coronavirus in ons land teweeggebracht en wat heeft het met u gedaan? En wat biedt ons de toekomst? Vanavond gaan we met elkaar in gesprek, geven we elkaar tips en delen we ervaringen.

 • Inschrijven Sjors Sportief, Sjors Creatief

  (18-09-2020)
  Cover van het Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje

  Onlangs hebben alle kinderen van de basisscholen in Bergeijk het Sjorsboekje mee naar huis gekregen! Het staat vol leuke kennismakingsactiviteiten van diverse (sport)aanbieders uit Bergeijk. Kinderen kunnen onbeperkt deelnemen aan verschillende activiteiten. Vaak gratis en zonder direct lid te hoeven worden. Zo ontdekken kinderen nieuwe activiteiten en wordt er een nieuw talent geprikkeld.

 • Resultaat Akkervogelproject

  (18-09-2020)
  Veld vol granen en zonnebloemen

  In Luyksgestel (Pielis), Bergeijk (Bergerheide) en Westerhoven (Wetering) is ruim 5 ha ingezaaid met een mengsel van granen en zonnebloem. Het zaad is bedoeld voor vogels in het najaar en de winterperiode.

 • Hang PMD-zakken niet te vroeg aan de haak!

  (18-09-2020)
  PMD-zakken hangend aan een kroonring rondom een lantaarnpaal

  Hang PMD-zakken niet eerder op aan de ophanghaak in de straat dan op de inzameldag of de avond daarvoor. Ook uw buren genieten graag van een uitzicht zonder PMD-zakken. Regelmatig ontvangen wij klachten van inwoners dat er PMD-zakken al dagen van te voren aan de ophanghaken hangen. Hiermee is het trottoir is niet veilig te bewandelen met rollators en kinderwagens. Maar het is ook geen fraai gezicht voor uw buurtgenoten om hier tegen aan te kijken.

 • Waardebonactie Winst uit je woning

  (18-09-2020)
  Waardebon Winst uit je woning

  Iedere eigenaren van een koopwoning in Bergeijk heeft de waardebon ontvangen. De waardebon kan gebruikt worden om voor maximaal € 70,- energiebesparende producten aan te schaffen bij een (lokale) bouwmarkt en/of webwinkel. Hiermee willen we als gemeente graag helpen de energielasten te verlagen en het wooncomfort te verhogen.

 • Grootschalige inkoopactie duurzame maatregelen

  (18-09-2020)
  Logo Winst uit je woning

  Iedere eigenaar van een koopwoning in Bergeijk kan tot 18 oktober 2020 deelnemen aan de inkoopactie voor duurzame maatregelen. Hierover heeft u een brief ontvangen.

 • Word adviesvanger voor jouw gemeente!

  (18-09-2020)
  Voorkant van de flyer 'Word adviesvanger voor jouw gemeente!' De volledige tekst is te lezen in het bericht

  Haal de meningen van Jongeren op in Zuid-Oost Brabant en geef deze door aan de gemeenten. 

 • Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (15-09-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  Beste inwoners,

  Corona raakt ons allemaal. Gelukkig zitten we nu in rustiger vaarwater en is er voorzichtig zicht op een vaccin. Verenigingen zijn voor een groot deel weer opgestart, thuiswerken is een begrip, de scholen draaien en ook de culturele sector heeft niet stil gezeten om binnen de kaders die er zijn te voorzien in een nieuwe manier van programmering. De creativiteit is op de proef gesteld met mooie initiatieven tot gevolg. En gelukkig heeft de zorg na een slopende tijd enige rust gekregen. 

 • Visvijver Westerhoven gedeeltelijk gesloten i.v.m. asbestwerkzaamheden

  (03-09-2020)
  Situatietekening visvijver Westerhoven waar wel en niet gevist mag worden

  De gemeente Bergeijk heeft besloten om de visvijver in Westerhoven, gelegen aan de Eeuwselsedijk, gedeeltelijk te sluiten. Deze afsluiting is tot een nader te bepalen moment. Aangezien er asbestverdacht materiaal was aangetroffen in de met puin opgemaakte oevers, heeft er gistermiddag een nadere inspectie plaatsgevonden. Daarbij bleek dat er ook asbest op de wandelpaden ligt. Om de ernst en omvang van de situatie te bepalen is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek is inmiddels opgestart en de kwestie is besproken met het bestuur van de visvereniging.

 • Startschot Summer Days

  (15-07-2020)
  Overhandiging cheque Summer Days aan de organisatoren

  Afgelopen maandag 14 juli is het startschot gegeven voor de 3 weken lang durende Summer Days in Bergeijk. De Summer Days activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van €5000,- van jeugdgemeenteraad van Bergeijk. Symbolisch werd bij de aftrap in Riethoven een cheque overhandigd door de kinderen van de jeugdgemeenteraad aan de organisatoren van de Summer Days, de jeugdcoaches van BErgeijkACTIVE.

 • Geen woningchecks ‘Brandveilig Leven’ in de zomermaanden

  (15-07-2020)
  Jack Smolders en Hennie Jansen

  Al enkele jaren voeren twee voormalige vrijwilligers van onze brandweer, Henny Jansen en Jack Smolders in het kader van het project Brandveilig Leven gratis woningchecks uit op het gebied van brandveiligheid. Ook dit jaar zijn er weer vele aanmeldingen. Helaas hebben beide ambassadeurs vanwege het corona virus maar een beperkt aantal woningchecks kunnen uitvoeren. In de zomermaanden vinden geen controles plaats. Vanaf 1 november gaan de ambassadeurs, mits dit verantwoord is, weer starten met de woningchecks. Daarbij worden eerst de bewoners van de woningen bezocht die zich eerder al hebben aangemeld. Aanmelden voor de nieuwe controleronde kan vanaf 1 november 2020 via de gemeentelijke website. We zullen dit dan nog via een persbericht kenbaar maken.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • Mobiliteit in de Kempen na Corona

  (08-05-2020)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de Brabantse Kempen: Overvolle wegen, files, verkeersinfarcten… voorheen een dagelijks probleem. Maar het filenieuws heeft ons al enige tijd maar weinig te vertellen.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Wees loyaal, koop lokaal

  (07-04-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Een deel van de Bergeijkse ondernemers wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zo hebben alle horecaondernemingen hun deuren moeten sluiten en hebben veel winkels in Bergeijk te maken met fors dalende klantenaantallen. Omdat ze een steuntje in de rug dan ook goed kunnen gebruiken, roepen we alle inwoners van Bergeijk op om juist nu zoveel mogelijk aankopen lokaal te doen.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.