Pagina opties

Groter
RSS

Nieuwsberichten

 • Jeugdgemeenteraad ondersteunt sport- en spelweken met €5000

  (08-07-2020)

  Complimenten aan onze flexibele jeugdgemeenteraad van 2019-2020!

  Op 4 juni - tijdens hun laatste raadsvergadering van het (school)seizoen - besloten de jonge raadsleden hun eerdere voorstellen te laten vallen en te kiezen voor een doel dat volgens hen beter past bij de Corona-tijd. Het bedrag van € 5000,- gaat nu naar Summer Days, een sport- en spelweek in alle kernen voor kinderen van de basisschool en jeugd tot 18 jaar.

 • Woononderzoek starters

  (07-07-2020)

  De gemeente onderzoekt momenteel de woonbehoeften van starters. Alle inwoners tussen de 18 en 35 jaar die volgens onze gegevens in de doelgroep vallen worden per brief uitgenodigd om deel te nemen aan een enquête. Om een goed beeld te krijgen is het belangrijk dat zo veel mogelijk starters deze enquête invullen. 

 • Zorgeloos op vakantie?

  (06-07-2020)

  De zomer staat voor de deur. Een tijd van heerlijk een dagje luieren aan het strand, lekker eten en mooie steden bekijken. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners even van huis zijn of een raam open zien staan. Het is vaak ook eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan. Om de kans te verkleinen dat inbrekers tijdens uw afwezigheid hun oog op uw woning laten vallen, kunt u ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Zodat het lijkt of u zo weer thuis zou kunnen komen. Ook als u even op pad gaat.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2020

  (06-07-2020)

  Ieder jaar wordt er een cliëntervaringsonderzoek gehouden onder cliënten die gebruik maken van een voorziening in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het doel van dit onderzoek is te onderzoeken hoe cliënten de kwaliteit van maatschappelijke ondersteuning ervaren. De uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek bieden een graadmeter voor inzicht in cliëntervaringen en mogelijke aanpassingen voor beleid.

 • Samen Aan Tafel in het Aquinohuis

  (06-07-2020)

  Samen koken, samen eten. Dat is in het kort de samenvatting van het eetpunt ‘Samen Aan Tafel’ in het Auqinohuis. Iedere werkdag koken en/of eten hier zo’n 15 deelnemers samen met vrijwilligers en professionele begeleiding van zorginstelling Oktober. Samen Aan Tafel is afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke voorziening voor inwoners van Bergeijk met een zorgbehoefte die zo lang mogelijk thuis willen en kunnen blijven wonen.

 • Camera in beeld

  (30-06-2020)

  Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren beveiligen hun eigendommen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt. Wil je mee helpen je wijk veiliger te maken en meedoen met 'Camera in beeld' vul dan het online formulier in. Dit vind je via www.politie.nl/cib. Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn, dan kun je dat via hetzelfde formulier aangeven.

 • Opening zonnedak Braambos

  (30-06-2020)
  collectief zonnedak ZonopdeKempen-Braambos van 232 panelen

  In Bergeijk zijn we bezig om op allerlei manieren de gemeente te verduurzamen. We vinden het belangrijk om hier zoveel mogelijk inwoners bij te betrekken. Zo hebben we samen met Vereniging KempenEnergie een collectief zonnedak gerealiseerd welke in maart van dit jaar in gebruik is genomen. Op maandag 29 juni was wethouder Stef Luijten aanwezig bij een kleinschalige opening in Westerhoven. Op het dak van autobedrijf Huub Smolders liggen in totaal 232 zonnepanelen die naar verwachting jaarlijks ca. 66.000 kWh gaan produceren. Het collectieve zonnedak is tot stand gekomen met 27 inwoners uit Bergeijk en de rest van de Kempen.

 • Het coronavirus en de horeca en evenementen

  (30-06-2020)

  Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren, tenzij ze uit 1 huishouden komen. Iedereen heeft een vaste zitplaats en leeft de hygiënemaatregelen na.
  Het verbod op vergunningsplichtige evenementen is per 1 juli opgeheven. Onder voorwaarden kunnen dan weer evenementen georganiseerd worden. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca

 • Duurzaamheidstip juli: Huishoudelijke apparaten kopen en gebruiken

  (30-06-2020)
  Logo BErgeijkGREEN

  Moderne, zuinige apparaten gebruiken minder energie dan oudere exemplaren. Koop je een nieuw apparaat, kijk dan goed naar het energielabel. Dit laat zien welke apparaten het zuinigst zijn. Vaak zijn ze in de aanschaf wat duurder maar het verschil verdien je terug doordat ze (veel) minder stroom gebruiken. Naast de energiezuinigheid van een apparaat is ook de manier waarop je het apparaat gebruikt bepalend voor je energieverbruik.

 • Persconferentie 24 juni 2020: Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

  (24-06-2020)
  Maatregelen na 1 juli 2020

  Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. We starten een nieuw hoofdstuk en gaan van een intelligente lockdown naar ruimte met regels. Algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/24/per-1-juli-15-meter-blijft-norm

 • Extra functionaliteit Afvalwijzer App

  (24-06-2020)

  Bergeijk heeft per 1 januari 2020 een nieuwe afvalapp: de AfvalWijzer. Deze is gratis te downloaden via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android). In één oogopslag zie je op welke dag ingezameld wordt en kun je hier notificaties voor instellen. Op deze manier mis je geen inzameldag meer. Onlangs is een nieuwe functionaliteit aan de app toegevoegd. Vanaf nu is het ook mogelijk om de ophaaldagen als agenda afspraak toe te voegen aan je bestaande digitale agenda. Op deze manier zijn alle ophaaldagen dus ook zichtbaar in je eigen digitale agenda en niet alleen meer via de app of website.

 • Persconferentie 24 juni 2020: nieuwe regels per 1 juli 2020 in eenvoudige taal

  (24-06-2020)

  Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-nieuwe-regels-per-1-juli-2020-in-eenvoudige-taal

 • Persconferentie 24 juni 2020: Versoepeling corona-richtlijnen in OV en overig personenvervoer

  (24-06-2020)

  De corona-richtlijnen voor het openbaar vervoer en het overige personenvervoer over de weg worden versoepeld. Meer informatie: 
  https://nieuwsienw.nl/1697592.aspx?t=Versoepeling-corona-richtlijnen-in-OV-en-overig-personenvervoer

 • Persconferentie 24 juni 2020: Middelbare scholen na de zomer volledig open

  (24-06-2020)

  Het gaat goed met de bestrijding van het coronavirus. Daarom kunnen de middelbare scholen en scholen voor voortgezet speciaal onderwijs na de zomervakantie helemaal open. Vanaf 1 juli hoeven leerlingen in de school geen 1,5 meter afstand meer te bewaren. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/middelbare-scholen-na-de-zomer-volledig-open

 • Persconferentie 24 juni 2020: Geen maximum aantal bezoekers in theaters; spelen voor breder publiek weer mogelijk

  (24-06-2020)

  Vanaf 1 juli kunnen er weer meer mensen naar voorstellingen en culturele festivals. In theaters, bioscopen en concertzalen geldt dan geen maximum meer van 30 personen. Vanaf dan is de ruimte leidend in plaats van het aantal bezoekers. Wel moeten de basisregels zoals 1,5 meter in acht genomen worden. Daarnaast vindt vooraf een gezondheidscheck plaats, is vooraf reserveren noodzakelijk en heeft iedereen een vaste zitplaats in de zaal. Meer informatie:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/06/24/geen-maximum-aantal-bezoekers-in-theaters-spelen-voor-breder-publiek-weer-mogelijk

 • GGD opent corona teststraat in Eersel

  (22-06-2020)
  Logo GGD Brabant-Zuidoost

  Op zaterdag 20 juni heeft de GGD Brabant-Zuidoost een tweede corona-teststraat in de regio geopend, op het Mortelveld in Eersel. Voor deze locatie is gekozen vanwege de ligging vlak naast de snelweg en de goede bereikbaar voor de diverse dorpen in de regio. In de teststraat kan iedereen met milde klachten worden getest op het coronavirus. De GGD heeft ook een teststraat in Eindhoven op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Antoon Coolenlaan.

 • Gratis energiescan voor 80 Bergeijkse huiseigenaren

  (17-06-2020)
  Logo KempenEnergie

  Heb je het idee dat het energieverbruik in jouw huis veel hoger is dan dat het zou moeten zijn? Of ben je benieuwd naar wat je in jouw huis allemaal kunt doen om energie te besparen? Meld je dan nu aan voor 1 van de 80 gratis energiescans t.w.v. €50,- uitgevoerd door KempenEnergie. Bij een energiescan komen de energiegidsen van vereniging KempenEnergie bij je thuis om een inventarisatie te doen van de energetische kwaliteit van je woning. Zo wordt een analyse gemaakt van het verbruik van gas, elektra en warm water en er wordt gekeken naar hoe de woning is geïsoleerd en of de ventilatie op orde is. Aan de hand van de uitkomsten ontvang je gelijk een aantal tips en aanbevelingen om energie te besparen.

 • Nieuwe noodverordening COVID-19 vanaf 15 juni van kracht

  (15-06-2020)
  Logo Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

  Voorzitter John Jorritsma van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die vanaf 15 juni 2020 van kracht is. Deze noodverordening COVID-19 is op dit moment van kracht in onze veiligheidsregio

 • Persconferentie 3 juni 2020: zomervakantie 2020 in eenvoudige taal

  (04-06-2020)

  Op woensdag 3 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over de zomervakantie 2020 en corona. De belangrijkste dingen leggen we uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-zomervakantie-2020-in-eenvoudige-taal

 • Persconferentie 3 juni 2020: Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis.

  (04-06-2020)
  Toch op vakantie? Ga dan wijs op reis.

  De zomer van 2020 wordt vanwege het coronavirus anders dan we gewend zijn. Met vakantie gaan is dit jaar minder vanzelfsprekend. Voor wie toch gaat, luidt het advies van het kabinet: bereid u goed voor en informeer uzelf. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/06/03/toch-op-vakantie-ga-dan-wijs-op-reis

 • Brief van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (02-06-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  Beste inwoners,

  Inmiddels leven we alweer ruim twee maanden onder bijzondere omstandigheden. Wie had zich kunnen voorstellen dat een virus de hele wereld zo in zijn greep zou kunnen houden. Gelukkig hebben we in Nederland gekozen voor een intelligente lockdown. Ook daar hebben we het al moeilijk genoeg mee. Met name denk ik daarbij aan mensen die eenzaam zijn of die in hun nabije omgeving met zieken of sterftegevallen te maken kregen. Er zijn ook mensen die vrezen voor hun baan of bedrijf. Hen wens ik in het bijzonder veel sterkte toe.

 • Bel 0800-1202 voor een coronatest

  (01-06-2020)
  Bij klachten blijf thuis en laat je testen, bel 088-1202

  Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten en/of verhoging. Blijf dan thuis en laat je testen op het coronavirus. Bel het landelijke gratis telefoonnummer 0800-1202 en maak een testafspraak bij een GGD-locatie in de buurt.
  Lees meer: www.rijksoverheid.nl/coronatest

 • Stap voor stap: Vanaf 1 juni 2020 kan de horeca open

  (01-06-2020)

  Stap voor stap krijgen we meer ruimte. Ga je binnenkort naar een restaurant of café, houd dan rekening met elkaar en volg aanwijzingen op van het personeel. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Meer informatie: 
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ondernemers-en-bedrijven/horeca

 • Wat kan er vanaf 1 juni 2020?

  (01-06-2020)
  Overzicht van alles wat kan vanaf 1 juni

  De tweede stap in het versoepelen van de coronamaatregelen zetten we vandaag. Alleen als iedereen zich aan de maatregelen houdt, zetten we samen een stap vooruit. Actuele informatie: www.rijksoverheid.nl/coronavirus 

 • Protocollen op brancheniveau

  (01-06-2020)
  Logo Corona protocollen

  In samenwerking met de Rijksoverheid lanceerden VNO-NCW en MKB-Nederland op vrijdag 29 mei 2020 de nieuwe website www.mijncoronaprotocol.nl. Op deze site zijn alle protocollen te vinden waarin is vastgelegd hoe bedrijven en publieke organisaties in hun sector aan de slag gaan met de 1,5-meterregels en andere RIVM-voorschriften om verantwoord open te kunnen.

 • Persmoment 27 mei 2020: actuele routekaart coronamaatregelen

  (29-05-2020)
  Actuele routekaart coronaversoepelingen

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. 
  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/28/persmoment-27-mei-actuele-routekaart-coronamaatregelen

 • Koninklijke Onderscheiding aanvragen voor de lintjesregen van 2021

  (27-05-2020)
  Koninklijke Onderscheiding

  Iedereen kent ze wel, personen in uw directe omgeving die goud waard zijn voor de samenleving. Mensen die zich al vele jaren inzetten voor anderen, voor een vereniging of voor een goed doel. Belangeloos en meestal in alle bescheidenheid, simpelweg omdat ze belangrijk vinden dat het werk gedaan wordt. Kortom, mensen die een lintje verdienen. Maar daar gaat het nog vaak mis… De stap om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen wordt vaak vergeten. U hebt nu de kans om daar verandering in te brengen. De deadline voor het aanleveren van voorstellen voor de Lintjesregen van 2021 is woensdag 1 juli 2020. Let op: dien uw aanvraag tijdig in!

 • Samen buiten spelen tot en met 12 jaar

  (19-05-2020)
  Speeltuin

  De overheid heeft de regels voor kinderen iets meer versoepeld. Dit omdat kinderen nauwelijks een rol lijken te spelen bij het overdragen van het coronavirus en er zelf weinig last van ondervinden (bron: RIVM). Daarom mogen kinderen tot en met 12 jaar ook samen buiten spelen, op het schoolplein, op speelplekken in de buurt of op straat. Wel onder toezicht van ouders/verzorgers en volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarom heeft de Branchevereniging Spelen & Bewegen spe(e)lregels voor speelplekken ontwikkeld. 

 • Veilig werken bij contactberoepen

  (19-05-2020)
  Checklist veilig werken bij contactberoepen

  Het uitoefenen van de meeste contactberoepen is weer mogelijk. Contactberoepen zijn beroepen waar er vaak en direct contact met anderen is binnen een afstand van 1,5 meter. Uiteraard moeten de mensen in deze beroepen zo veilig mogelijk kunnen werken en ook moet het voor klanten veilig zijn. Meer informatie over veilig werken bij contactberoepen: 
  https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/werk/contactberoepen

 • Persconferentie 19 mei 2020: Corona-aanpak: de volgende stap

  (19-05-2020)
  Infografic van de volgende stap in de corona-aanpak

  Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/19/corona-aanpak-de-volgende-stap

 • Persconferentie van 19 mei 2020 in eenvoudige taal

  (19-05-2020)
  Infografic van de volgende stap in de corona-aanpak

  Op dinsdag 19 mei vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-coronavirus-de-stappen-na-1-juni-in-eenvoudige-taal

 • Welkom terug op school!

  (11-05-2020)
  Welkom terug op school

  Maandag 11 mei is het zover… de schoolpoorten gaan weer voorzichtig open. Leerkrachten, ouders, gemeente en de meeste kinderen zijn blij dat de scholen weer enigszins open gaan. Om dat gevoel kracht bij te zetten hing wethouder Marko van Dalen samen met de buitendienst afgelopen vrijdag een spandoek aan de Churchilllaan op met de tekst: ‘Welkom terug op school!’. Dit spandoek hangt op 10 locaties in Bergeijk waar normaal gesproken het spandoek ‘Wij gaan weer naar school’ na de zomervakantie hangt.

 • WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen tijdens coronacrisis

  (08-05-2020)
  Rode telefoon met een rood kruis

  Het Rode Kruis is gestart met een WhatsApp Hulplijn voor anderstaligen. Speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig zijn en daardoor nauwelijks iets meekrijgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Zij vormen een risico voor zichzelf en anderen.

 • Mobiliteit in de Kempen na Corona

  (08-05-2020)
  Logo Huis van de Brabantse Kempen

  Huis van de Brabantse Kempen: Overvolle wegen, files, verkeersinfarcten… voorheen een dagelijks probleem. Maar het filenieuws heeft ons al enige tijd maar weinig te vertellen.

 • Persconferentie 6 mei 2020: Vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand

  (07-05-2020)
  Infographic met de basisregels

  Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Naleving van de belangrijkste basisregels is dan wel belangrijker dan ooit.

  Meer informatie over de versoepeling en de voorwaarden: 
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand

 • Persconferentie van 6 mei 2020 in eenvoudige taal

  (07-05-2020)

  Op woensdag 6 mei vertelde Premier Mark Rutte op televisie over corona. De belangrijkste dingen leggen we uit: 
  https://www.rijksoverheid.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/de-persconferentie-van-6-mei-in-eenvoudige-taal

 • Samen zijn we sterk!

  (29-04-2020)
  Spandoek 'Samen zijn we sterk' in Riethoven

  In Riethoven hangt al weken dit spandoek in de buurt van de kerk. Een uitspraak waar we ons als gemeente Bergeijk graag achter scharen. Daarom hebben we deze tekst, in dezelfde kleuren en letters, op een poster laten zetten die deze weken in de abri’s van Bergeijk te zien is. We willen u daarmee een hart onder de riem steken, u laten weten dat we er ook nu voor u zijn. Samen zijn we sterk, samen zijn we Bergeijk! Op een van de pagina’s van de Eyckelbergh van vrijdag 1 mei staat de poster paginagroot afgebeeld. Wij roepen u op deze poster achter het raam op te hangen om iedereen te laten weten dat we het in Bergeijk samen doen, in goede en slechte tijden.

 • Lintjesregen Bergeijk 2020

  (24-04-2020)

  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen op vrijdag 24 april 2020 een Koninklijke Onderscheiding toegekend aan 4 Bergeijkenaren. Drie mensen werden benoemd tot ‘Lid in de Orde van Oranje-Nassau’ en één persoon is benoemd tot ‘Officier in de Orde van Oranje-Nassau’. Gezien de coronaperikelen verliep de bekendmaking verre van traditioneel. Geen smoesjes om mensen naar de Kattendans te lokken maar een verrassingsbezoek van de burgemeester aan huis. Uiteraard waren er wel bloemen voor de gedecoreerden, maar het feitelijke lintje opspelden gebeurt op een later te bepalen moment tijdens een feestelijke bijeenkomst.

 • Persconferentie 21 april 2020: Maatregelen corona verlengd

  (22-04-2020)
  Alle maatregelen van 21 april in een overzicht

  We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

 • BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  (21-04-2020)
  Flyer BErgeijkGREEN Aanmoedigingsprijs

  Steeds meer Bergeijkenaren werken zelf, of met anderen uit de buurt, aan een duurzame toekomst. Zo zien we bijvoorbeeld steeds meer (dorps)moestuinen, worden schoolpleinen groener en nemen de Bergeijkse verenigingen en stichtingen energiebesparende maatregelen.

 • Ondersteuning kinderen

  (21-04-2020)
  Logo Leergeld Veldhoven en De Kempen

  Veel scholen zijn momenteel druk bezig om het mogelijk te maken dat kinderen thuis onderwijs kunnen volgen. Veelal wordt hierbij gebruik gemaakt van online lesprogramma's. Vanuit Leergeld Nederland is aangegeven dat de eerste verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij het onderwijs en de lokale overheid.

 • Fraude KempenPlus

  (17-04-2020)

  Bij Participatiebedrijf KempenPlus is een omvangrijke fraude aan het licht gekomen. De organisatie is de afgelopen jaren door verduistering voor miljoenen euro’s benadeeld.

 • Quarantaine beschermt niet tegen huiselijk geweld

  (16-04-2020)
  Iedereen veilig

  Maak je je zorgen om een kind, volwassene of ouder? Jij kunt iets doen. Ook als je twijfelt. Let op de signalen, praat erover en vraag om hulp. In alle gevallen kun je via 0800-2000 terecht bij Veilig Thuis

 • Praatje met een maatje

  (16-04-2020)
  Praatje met een maatje

  Wél!zijn de Kempen is gestart met een tijdelijke bellijn: Praatje met een Maatje. De telefoonlijn is bedoeld voor mensen uit ons werkgebied die tijdens de coronacrisis minder contacten hebben en binnen moeten blijven. Even een praatje met iemand maken kan dan heel prettig zijn. Bellers kunnen ook terecht voor een (hulp)vraag. Het nummer is niet bedoeld voor vragen over het virus. Het telefoonnummer (0497 - 229 040) is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 uur tot 13.00 uur.

 • Spanningen thuis

  (16-04-2020)
  Probeer maar eens thuis te spelen als je ouders er de hele tijd doorheen werken

  Informatie van het Nederlands Jeugd Instituut
  Het zijn onzekere tijden. Niemand weet welke gevolgen het coronavirus precies gaat hebben en hoe lang het gaat duren. Kinderen, jongeren en ouders zijn veel meer thuis dan gewoonlijk. Dat kan voor spanningen zorgen, wat weer van invloed is op wat je aan kunt. De informatie verandert van dag tot dag en met z’n allen thuis zijn is nu het nieuwe normaal. Wat kun je als ouder doen om spanning te voorkomen? En wat doe je als deze toch oploopt?

 • Ons gesprek, hulplijn KBO Brabant voor senioren

  (16-04-2020)
  Ons gesprek

  Ons Gesprek is een initiatief van KBO Brabant dat op 1 maart 2020 van start is gegaan. Een geluk bij een ongeluk, want daarmee kunnen ze in deze tijd van crisis getrainde vrijwilligers Brabant-breed inzetten om persoonlijke, diepgaande gesprekken aan te gaan met mensen die daar behoefte aan hebben. Helaas nu niet via persoonlijk bezoek zoals ze in principe beogen, maar wel via (beeld)bellen.

 • Nieuwe gezinsrituelen

  (16-04-2020)
  Poster nieuwe gezinsrituelen

  Corona heeft het dagelijks leven in gezinnen flink veranderd. Ineens zijn allerlei gewoontes niet meer zo gewoon. Herkenbaar? Dit is het moment om samen nieuwe rituelen te ontwikkelen. Rituelen zorgen voor verbinding. Lees verder voor inspiratie.

 • Corona portal for internationals launched

  (07-04-2020)
  Corona-portal for non-Dutch speakers

  During this Coronacrisis it is important to help each other out as much as possible. Finding information on initiatives that lighten up the day, having the possibility to get in (virtual) touch with others, getting informed by the latest Dutch news, translated into English. These are just some examples that can be found on the designated Corona portal by Holland Expat Center South, which has been set up for and with the International community here in Brainport Eindhoven.

 • Wees loyaal, koop lokaal

  (07-04-2020)
  Wethouder Stef Luijten koopt lokaal

  Een deel van de Bergeijkse ondernemers wordt hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Zo hebben alle horecaondernemingen hun deuren moeten sluiten en hebben veel winkels in Bergeijk te maken met fors dalende klantenaantallen. Omdat ze een steuntje in de rug dan ook goed kunnen gebruiken, roepen we alle inwoners van Bergeijk op om juist nu zoveel mogelijk aankopen lokaal te doen.

 • Zorg voor financiën in deze onzekere tijd!

  (07-04-2020)
  Logo Startpunt Geldzaken

  De coronacrisis zal voor velen van u financiële gevolgen hebben. Het is lastig te bepalen hoe dit uit zal pakken: het is een onzekere tijd. Wanneer u financieel krapper zit, of in de problemen komt, kan het Startpunt Geldzaken van het NIBUD ondersteuning bieden.

 • Papierinzameling

  (02-04-2020)

  Zolang de papierverenigingen bereid zijn om het papier op te halen en zich houden aan de richtlijnen van het RIVM gaat de papierinzameling gewoon door.

 • Sirenes loeien op maandag 6 april 2020

  (02-04-2020)
  Luchtalarm

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland. Ook tijdens deze coronacrisis zullen de sirenes loeien op maandag 6 april om 12.00 uur.

 • Stop de verspreiding van het coronavirus

  (01-04-2020)
  Flyer 'Stop de verspreiding van het coronavirus'

  We krijgen het coronavirus alleen onder controle als iedereen het volgende doet:

 • Afvalinzameling

  (01-04-2020)
  Huisvuilinzameling

  Baetsen doet er alles aan om het afval op te halen, echter lukt dit niet altijd rond het gebruikelijke tijdstip. Mocht aan het einde van de dag blijken dat uw afval niet is opgehaald dan verzoeken wij u dit te melden bij Baetsen via e-mail: kempen@baetsen.com of 088 - 02 33 201.

 • Extra alertheid natuurbranden

  (01-04-2020)
  Beperk de kans op een natuurbrand

  Het is namelijk droog in de natuur en dat betekent dat het risico op natuurbranden hoog is. De brandweer is daarom extra alert op het ontstaan van brand in natuurgebieden. Gelet op de huidige situatie rondom het coronavirus en de maatregelen die gelden, is het verzoek zoveel mogelijk thuis te blijven. Een ommetje maken of de hond uitlaten mag. Ga je hierbij de natuur in, wees dan extra alert en meld verdachte zaken. 

 • Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

  (31-03-2020)
  Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn alle maatregelen verlengd t/m 28 april

  Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

 • Bericht van burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  (23-03-2020)
  Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot

  We hebben er allemaal mee te maken: de coronacrisis. Ingrijpend omdat het om de gezondheid van ons allen gaat. Allereerst spreek ik mijn medeleven uit naar de inwoners die het virus hebben opgelopen. Aangezien het aantal besmettingen niet meer door de GGD gedeeld (kon) worden weet ik niet precies hoeveel mensen dit in onze gemeente zijn. Ziek zijn en zeker in isolement is moeilijk. Ik denk aan jullie, veel beterschap!

 • Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

  (23-03-2020)
  Aangescherpte maatregelen

  Het kabinet heeft vandaag de maatregelen aangescherpt in de aanpak van het coronavirus.

  Een overzicht van de maatregelen:
  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen

 • Houd 1,5 meter afstand om coronabesmetting te voorkomen

  (21-03-2020)

  Nederland heeft iedereen nodig in de aanpak tegen het #coronavirus. Ook alle jongeren en kinderen. Zij kunnen buiten spelen als ze 1,5 meter afstand van elkaar houden. In de speeltuin, de supermarkt, op het pleintje of bij het gamen. Meer hierover: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-de-aanpak-van-het-nieuwe-coronavirus-in-nederland 

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege het coronavirus

  (18-03-2020)

  Ook voor u als ondernemer kan het virus gevolgen hebben. Uiteraard is gezondheid het allerbelangrijkste, maar financiële zorgen kunnen ook funest zijn. Vanuit de overheid zijn er verschillende regelingen en steunmaatregelen waarmee u geholpen wordt.

 • Financiële problemen door het coronavirus?

  (18-03-2020)

  Alle aandacht gaat op dit moment uit naar het voorkomen van verspreiding van het coronavirus. We zijn ons ervan bewust dat deze maatregelen voor veel inwoners en ondernemers ook financiële gevolgen hebben. Vandaar dat we u een aantal praktische tips willen geven.

 • Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven ondersteunt weer nieuwe projecten

  (17-03-2020)
  Logo Metropoolregio Eindhoven

  Al zo’n 25 jaar investeren de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant gezamenlijk in innovatieve samenwerkingsprojecten die de regionale economie versterken. Dit doen zij via het Stimuleringsfonds Metropoolregio Eindhoven. Het fonds werkt met een tendersysteem. In januari heeft het Dagelijks Bestuur van de Metropoolregio Eindhoven besloten om 25 ingediende aanvragen te subsidiëren.

 • Extra maatregelen milieustraat i.v.m. coronavirus

  (17-03-2020)
  Milieustraat Bergeijk

  Ondanks het coronavirus is de milieustraat in Bergeijk op de normale tijden nog gewoon open. Omdat we de afgelopen dagen een toename zien van het aantal bezoeken aan de milieustraat, nemen we wel extra maatregelen.

 • Kinderopvang Nummereen biedt opvang voor ouders met vitale beroepen

  (15-03-2020)

  Kinderopvang Nummereen biedt in onze gemeente opvang aan voor ouders met vitale beroepen. Ook als je normaal gesproken geen opvang afneemt.

 • Verkoudheid, hoesten of koorts? Verzet uw afspraak bij de gemeente

  (11-03-2020)

  Heeft u een afspraak bij de gemeente? In verband met het Coronavirus adviseert het RIVM mensen met verkoudheid, hoesten of koorts om sociale contacten te beperken.

 • BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  (26-02-2020)
  Poster BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs

  Heb jij een goed idee om jouw buurt, wijk, straat, vereniging of organisatie duurzamer te maken? Doe dan mee met de BErgeijkGREEN aanmoedigingsprijs. Inschrijven kan tot maandag 31 augustus 2020 via www.bergeijk.nl/begreen