Pagina opties

Groter
RSS

Tips van buurtbemiddeling Kempengemeenten

Buurtbemiddeling

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat (buitenlandse) vakanties beperkt zijn waardoor men veelal gedwongen wordt deze thuis door te brengen. Daar is op zich een keer niks mis mee maar vraagt natuurlijk wel wat extra aandachtspunten.

Iedereen wil natuurlijk van een onbezorgde zomer genieten. Tuurlijk want na een jaar werken (ook thuiswerken) zijn we weer toe aan wat ontspanning. Lekker weer, de barbecue aan en gezellig met familie en vrienden in de tuin, tot ’s avonds laat.

Maar soms kan dat “genieten” leiden tot overlast en irritatie. Je buren zitten namelijk niet allemaal te wachten op de walm van gebakken barbecueworstjes en muziek die waar jij persoonlijk voorstander van bent. En zeker niet als er extra geluidsoverlast wordt geproduceerd. Maar…uiteindelijk wil iedereen kunnen genieten en dat kan…

Daarom wat tips:

  • Let op de muziek bij openstaande ramen en deuren of als je buiten zit
  • Zet de barbecue zo neer, dat de buren geen last hebben van de rook
  • Vraag de buren of ze er hinder van hebben en probeer er zoveel als mogelijk rekening mee te houden.
  • Informeer de buren op tijd als je een feestje hebt of…nodig ze gewoon uit… immers beter een goede buur dan…verre vriend
  • Als je nog laat buiten zit, bedenk dan dat anderen misschien vroeg op moeten en graag willen slapen.

Juist door met bovenstaande tips rekening te houden kun je een conflict voorkomen. En als er al iets speelt tussen jou en je buren kunnen bovenstaande zaken juist de bekende druppel zijn om de zaak te laten escaleren. Probeer dat te voorkomen! Iedereen wil toch op een prettige manier (blijven) wonen!

Denk je…. misschien kan Buurtbemiddeling Kempengemeenten wel een rol spelen in mijn lopend conflict? Of ben je al lang niet meer in gesprek met je buren….
Neem dan contact op met de coördinator Buurtbemiddeling Kempengemeenten, Ton Spanjers via 0497- 721615.
Samen kunnen we dan bezien of er tot een oplossing kan worden gekomen.

Wij wensen u een prettige en ongestoorde vakantie toe.